2012 m. gruodžio 31 d., pirmadienis

Kažkas panašaus į Naujametinį sveikinimą

Na, aš ir vėl nelaukiu ir nešvęsiu Naujų! Aš dažniausiai tik apraudu Senus. Laiko slinkimas man bene skausmingiausias pojūtis duotas patirti gyvenime. Negaliu jo pakęst. Jis mane persekioja visur, ypač kelyje, debesyse ir neamžinose šypsenose. Todėl tas laukimas Metų Naujų man tolygus džiaugsmui, kad tavo paties gyvenimo metai pamažu gęsta, glęžta, mąžta... 
Atleiskit, aš esu labai nelinksmas žmogus.
Bet džiaugtis moku. Štai ir dabar dalinuosi vienu mažu džiaugsmu.
Žmogaus, kurio pirštuose, mintyse ir širdyje gyvena Stebuklai, dėmesys neaplenkė ir manęs. Šiemet gavau vienui vienintelį ranka rašytą šventinį sveikinimą. Įsivaizduojat - vienui vienintelį. Iš nenusakomai didelio liūdesio, bet ir iš didelio džiaugsmo siunčiu jį visiems:


"Daiktai pernelyg tingūs keisti savo parodymus, dažniausiai juos perrašom mes, stebintys, todėl lašas mums nebėra lašas, akmuo nebėra akmuo ir vėjas pučia pilna burna giliausios prasmės. Pasaulis tampa literatūra, o literatūroje gyventi yra jaukiau, ten visos koordinatės paklūsta vienokio ar kitokio kompaso diktatui". (K.Navakas)

Niekada sau nieko nežadu. Bet šįkart...
Pasižadu ir toliau ištikimai gyventi literatūroje, nes savų atsakymų vis dar nerandu...
To ir Jums linkiu - rasti atsakymus!


3 komentarai:

  1. Ei, Arūne, mestėlk savo adresą prieš kitas žiemos šventes (ar kokį gimtadienį) - parkeliaus kuo nuoširdžiausi ranka rašyti sveikinimai :))

    Turiningų metų tau! Žinai, kaip sakoma, kad kartais gali daugiau patirt per kokią savaitę, nei metus, čia jau nuo noro ir motyvacijos daugelis dalykų priklauso :) Tad pasistengus kuo daugiau sutalpinti į tas trumpas dienas, gali būti, kad net metų bėgimas taip negąsdins - gal ne daugiau, o ryškiau, šviesiau, tvirčiau... Noriu palinkėti jėgų gyvent taip spalvotai ir stebuklingai. Ir tikiu, kad tuomet atsakymai ateis patys.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Migle, o aš, kiaulė, net neatsakiau į Tavo Kalėdinius sveikinimus.. kelis kartus vis prisėsdavau prie kompiuterio, bet taip nenorėjau to daryti internetu.

      Panaikinti
    2. Nė nereikia :) Svarbiausia - geri norai! Tikiu, kad vieną dieną pavyks ir be interneto sveikinimais ar linkėjimais pasidalint :))

      Panaikinti