2012 m. vasario 29 d., trečiadienis

Vilniaus knygų mugė 2012m. 3 diena


Darbas žmogų kartais puošia. Jei tik patenki į vietą, kurioje tavo širdis niūniuoja gražias melodijas. :)

Šeštadienis knygų mugėje buvo turtingiausia renginiais diena. O aš niekur nebuvau, nieko nemačiau. Beveik. Bet nenusimenu. Vien buvimas ten, 4-oje "Litexpo" parodų rūmų salėje, kur aplink kvepėjo tūkstančiais senų knygų istorijų ir irisine kava, o šalia pakaitomis vis skambėjo tai rokenrolo, tai džiazo garsai, mane pakylėjo. Net nežinau, kaip nupasakoti jausmą, kurį patyriau būdama ten ištisas keturias dienas. Pavyzdžiui, šiandien pernelyg daug kažko nenuveikusi, jaučiuosi pavargusi, išsisėmusi, išsiliejusi, išvarvėjusi... O mugėje negalėjau nustoti šypsotis. Nuovargis neaplankydavo. O ir nė vieno pikto ar bambančio žmogaus nemačiau, nesutikau, neišgirdau. Gal todėl, kad knyga žmogų daro geresniu? :)

Šis tas, ką pamačiau, išgirdau ar bent eidama pro šalį pykštelėjau. :)

Bernadetos Lukošiūtės knygos "Kai šalia teta Beta pristatymas". Juk tai mano vaikystės tetulė. :)



Nomedos Marčėnaitės knygos "Lėlė" pristatymas. Anksčiau galvodavau, ar turi ką nors bendro Nomeda Marčėnaitė ir Aidas Marčėnas. Bet niekur nerasdavau informacijos apie tai. Tai štai Nomeda pati prisipažino, kad taip - mano numylėtinis Aidas Marčėnas yra jos pusbrolis. Dabar Nomeda man dar labiau patinka. :) Bet ir atmetus tą faktą, vis vien žaviuosi Nomeda kaip nuoširdžiu, šiltu, atviru, išmintingu, šviesiai į gyvenimą ir pasaulį žiūrinčiu žmogumi.






Pokalbis su 2011m. Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu Henriku Algiu Čigriejumi. Kalbina mano bent trumpai buvęs dėstytojas - fainuolis geros dūšios Kęstutis Nastopka. Pamenu, kai pas jį ruošiau pranešimą seminarui apie pasakas, kuriose vaikai gimsta iš bezdaliukų. :)))))



Gyčio Norvilo poezijos rinkinio "Išlydžių zonos" pristatymas.



Na, ir šeštadieninės knygų mugės kulminacija - didžioji pažintis su knygų blogere Sandra (asskaitau.blogspot.com)! :)

9 komentarai:

  1. O, geras! Šimtą kartų per tas 4 dienas tave mačiau ir net nepagalvojau :DD

    AtsakytiPanaikinti
  2. :))))) Gyvenimaas jau turi tokią ypatybę - jis visada stebina! :)

    O aš tave mačiau??? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Greičiausiai, buvai atėjusi prie mūsų stendo, pamenu. :>

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atsakymai
    1. Taip, aš sukau ir sukau ratus po vaikų salę. :) Bet kaip dabar nuliūdau, kad jus pražiopsojau. Kiek grožio turėjot... O tas jūsų katinas!!!!! :) Noriu jį augint! :)))

      Panaikinti