2013 m. rugsėjo 3 d., antradienis

Didžiausias knygynas Baltijos šalyse. Ajaj. Ojoj.


Buvau Akropoly. Vilniuj. Iškart išdidžiai pasakysiu, kad šiaip aš ten kojos nekelčiau, bet gi likimas šaipos iš manęs. Sako, nevaizduok erelio putpele gimus, dirbsi visuose Lietuvos Akropoliuose. Tai ir dirbu, jei liepia.
Žinia, visuose Lietuvos Akropoliuose yra "Pegasai". O Vilniuje jau nebe šiaip "Pegasas", ten Pegasų Pegasas, didžiausias knygynas Baltijos šalyse.
Su kokiu nekantrumu šiandien dirbau. Kaip laukiau neeilinio, ypatingo žingsniavimo to stebuklo pamatyt. Pfff. Buvot? Matėt? Tada, labai prašau, pasakykite man, kuo jis didžiausias? Platesniais praėjimais nuo vieno skyriaus iki kito? Man pakako sustoti ties poezijos lentyna ir lūpų kampučiai nusileido žemyn. Joje tos pačios trys knygos, kurios buvo dar prieš knygynui tampant didžiausiu. Knygyno plotis didėja, knygų pasirinkimas nelabai.
Dabar sėdžiu įsisupus pataluos (kakavos likučiai puodely) ir galvoju, kaip laukiu to visada eilinio ir visada ypatingo žingsniavimo į "Mint Vinetu".
Va didžiausias knygynas Vilniuje, va:



4 komentarai:

  1. Taip ir įtariau. Jau kai jie rašė kad "daugiau sofų, knygos - "veideliais" o ne "nugarėlėmis", praėjimai, kad pečiais nesiglaustumėt" - kažkas kirbėjo - o lentynų? daugiau? knygų? daugiau?? Ačiū, dabar galėsiu ramiai miegoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Buvome ir mes. Deja, deja...mano vaikis nesugebėjo sau susirasti įdomios knygos. Visks matyta, čiupinėta. Nepasakyčiau, kad yra kažko daugiau nei kituose knygynuose. Mažajam irgi nieko nesugebėjau rasti - pradėjęs skaityti, tad reikia didelėmis raidėmis. Asortimento beveik nėra, kelios nukniauktos apkramtytos pasakos apie vištelę ir gaidelį.

    AtsakytiPanaikinti
  3. nu, liudesys. Knygynas didziausias plotu, stai ir visas siurprizas

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man tai labai patinka Akropolio pegsas. Ten sau erdve rasti netgi gali. Dar aplankes ju svetaine ir pamates keleta geresniu pasiulymu iskart isbegau ten.

    AtsakytiPanaikinti