2012 m. vasario 24 d., penktadienis

Vilniaus knygų mugė 2012m. 1 diena



Man šiemet pasisekė, nes dalyvausiu knygų mugėje visas keturias dienas. Bet nepasisekė, nes neturėsiu tiek laiko, kiek norėčiau, išnaršyti visus "Litexpo" pakampius. Šįkart ir apskritai pirmąkart aš stoviu mugės pardavėjų pusėje. Nieko nepadarysi, niekada gyvenime nebūna viskas taip, kaip nori. :)

Dažniausiai ryte išėjusi pro duris prisimenu, kad ką nors pamiršau. Tai šįkart pamiršau fotoaparatą. Ajajaj... Bet ne akmens amžius. Fotoaparatai mugėje blyksi iš visų kampų - tik spėk gražiai atrodyti. :) Ir štai dienai pasibaigus jau matau save nuotraukoje beveik suspėjusią gražiai atrodyti ir beveik labai laimingą :) Užnugary - "Rūdninkų" knygyno žurnalai ir vinilinės plokštelės. Dabar užsukę į "Rūdninkų" knygyną - sutiksite ten ir mane. :)


Už kelių metrų nuo mūsų - mano seniai pamilti "Mint Vinetu". Vis susimojuojam rankomis ir šypsenomis. :)



Jokių renginių šiandien neaplankiau, bet šio bei to įsigyti suspėjau.  Iš ką tik minėtų "Mint Vinetu" pagriebiau praėjusiais metais pamilto Somerseto Moemo "Skustuvo ašmenys".


Rytoj į mugę eisiu savo petį papuošusi įsigytu "Kitų knygų" medžiaginiu maišeliu.


Iš niekuomet neužaugančių "Nieko rimto" kol kas pasiėmiau štai šias tris knygeles. Bet tikrai pas juos dar grįšiu. Ir knygų, ir ypač Kęstučio Kasparavičiaus autografo. :)



Visų lobių nepaminėsiu, tik pasakysiu, kad visi likusieji yra iš "Senų knygų". Kas dar nežino, tai tokie knygynėliai Vilniaus Šeškinės ir Antakalnio mikrorajonuose, kur taip pat mėgstu dažnai apsilankyti ir parsinešti namo kalną knygų po du litus. :)

Itin malonus šios dienos atradimas mugės metu - atlikėjas Antony & The Johnsons. Išgirdau pas kitus kaimynus (Stiklių gatvėje esanti muzikinių prekių parduotuvė) skambant. Akimirksniu sustabarėjau ir pajutau tai, ką įprasta vadinti dejavu. Visą vakarą negaliu atsiklausyti ir visą vakarą nenustoja tie švelnūs šiurpuliukai kutenti. Nuostabiai gražiomis melodijomis ir sakau labanaktis...




Visus visus užsuksiančius į knygų mugę, raginu nepražiopsoti 4 salės, kur glaudžiasi bukinistai ir kitokie įdomesnio plauko veikėjai. Susipažinsim, pasisveikinsim ar bent susimojuosim. :)

4 komentarai:

  1. Kažkodėl niekur kitur ir negalėjau tavęs įsivaizduoti - tik Rūdininkų knygyne! :) Kaip puiku!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip ir tu negali atsidžiaugti knygų mugės atradimais ir nuostabiais kampeliais, tai aš ir dar dūsauju kaip gera buvo ganyti akis po knygų pasaulį :)) ir nustverti vieną kitą lobį :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. !!!kas skaitis si pranesima atkreipkite prasau demesi!!!!!
    Ieskau pasaku knygos apie velnius, kiek pamenu sena knyga mazdaug kvadratines formos, pavadinimas rodos "pasakos apie velnia ir zmogu" . Knyga pati nera ispiesta labai jau....motyvai juodai raudoni ant baltu lapu...daugiau spalvu nenumatoma. Visos pasakos beveik pamokancios.
    Busiu labai dekinga jei kas turi ar zino kur ja galima rasti, as bandau viska ir kol kas dar be rezultatu. Is anksto aciu!

    Su pagarba

    Natalie

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Natalija, siūlau pasiklausinėti Tautosakos institute: http://www.llti.lt/

      Panaikinti