2013 m. vasario 3 d., sekmadienis

Keli pamąstymai apie 2013m. knygų iššūkį!


Perskaičiau dvi knygų iššūkio knygas ir neturiu ką apie jas pasakyti. Pradėjau bijoti, kad man šių metų knygų iššūkis bus iššūkis tikra ta žodžio prasme. Panašu, kad gali tekti grįžti į mokyklos laikus ir "išspausti" rašinėlį ne itin laisva valia. :) Nors vis dėlto labai tikiuosi, kad pradžia nuteikė klaidingai.

Taip pat pastebėjau, kad labai daug šių metų dalyvių rinkosi skaityti daugiau naujas ar net naujausias knygas. O aš norėjau likti ištikima šio projekto idėjai ir perskaityti seniai lentynoje gulinčias ir neliečiamas knygas. Su dviem mažom išimtim. :) Tai šiek tiek liūdžiu, kad tas mano iššūkis bus ne itin įdomus kitiems. Senienos greit paskęsta tarp naujovių.

Va taip liūdnai aš šiandien nusiteikus.


6 komentarai:

  1. Man su iššūkiu irgi ne kažką. Perskaičiau vieną knygą, ji tokia norėta, išsvajota, išgeista buvo, o pasakyti neturiu ką. :(
    O šiaip, užėjus į oficialų iššūkio puslapį man tiesiog akis bado, kaip kai kurie dalyviai jau net daugiau nei pusę ar net visą iššūkį užbaigę.. :D Pirmosiomis naujųjų metų dienomis pasipylę įrašai man sukėlė įtarimą, kad iššūkio taisyklėms truputį buvo nusižengta.
    Na, nekreipk dėmesio į mano burbesius, radau kertelę ir išsiliejau. :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ei, na taigi nieko tokio, kad nesiseka skaityti, ar nesirašo, ar kiti dalyviai skaito tik naujienas. Kam apsikraut taisyklėmis ir po to liūdėti? Ankstesnis iššūkis buvo iššūkis, šis iššūkis yra "duonos ir žaidimų" arba kitaip tariant komercinis produktas. Tai ir dalyviai taip žiūri - laimėt prizų. "100knygų" ko gero ir aktualiau, kad ten dominuotų naujienos. Negi mums gaila, kad jie laimės jei patys visai kitkame matome iššūkius ir malonumus?

    AtsakytiPanaikinti
  3. mysticism, tai kad ne tu viena taip įtariai žiūrėjai į metų pradžioje pasipilusius įrašus :D aš kai sausio pirmą užėjau į tą puslapį, tai truputį nustebau.. Visgi perskaitytos ne kelių lapų, o kelių šimtų puslapių knygos, tai kaip čia išeina: atšventė Naujuosius ir iš karto 24.01 kibo į knygą?.. :D Aišku, daro kiekvienas kaip išmano, man šis iššūkis irgi yra būtent toks, kad jo dėka galiu perskaityti knygas, kurios arba stovi mano namuose (o prie jų sunkiausiai prieinu), arba labai seniai norimos, bet vis neperskaitomos. Ir lygiai kaip ir pernai, taip ir šiemet prie iššūkio knygų prieiti sunkiausia, nes įsinoriu skaityti visai kitas knygas :) Šiuo metu skaitau antrąją iššūkio knygą ir jau dabar galvoju, kaip man bus sunku aprašinėti, nes knyga neįtraukianti ir ne itin įdomi, o apie tokias šnekėti sunkiausia man ir yra.
    Na, bet linkiu, kad viskas susitvarkytų ir iššūkis būtų nesunkiai įveikiamas, o ir atsiliepimą nors ir nediduką pavyktų sukurpti apie kiekvieną iš jų :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Teisingai Salomėja sako, lai kiti skaito tuos lengvus, tik išleistus kūrinius ir plėšosi dėl prizų :) Aš pati irgi rinkausi jau seniau norėtas perskaityti knygas ir man tas pats, patiks ar ne mano pasirinkimas :) šį kartą kažkaip pamažu pradėjau, į mėnesį vieną iš iššūkio knygų imsiu, visai neblogai išeina. Vat prieš kelias dienas antrąją užverčiau, sėsiu aprašinėti.
    Sėkmės tau ir nepersistenk ;) svarbu, kad jaustųsi skaitymo ir rašymo malonumas

    Rita

    AtsakytiPanaikinti
  5. Arūnė, neliūdėk, ir aš turiu tokių knygų, apie kurias neturiu ką pasakyt, o reikia. Palauk tinkamo momento rašymui :)
    Dėl iššūkio, man pačiai buvo juokinga, kai pamačiau, kiek atsiliepimų buvo pirmą dieną. O čia jau ir durnam buvo aišku, kad jos perskaitytos anksčiau.
    Jeigu būčiau žinojusi, kad daug dalyvių rinksis naujesnes knygas ar net tokias, kurias tik planuojama išleisti, tai tikrai nebūčiau panaikinusi tos taisyklės dėl išleidimo metų. Norėjosi geriau, neriboti taisyklėmis. Tuo labiau, kad ir visa pati idėja, iššūkis skelbia apie seniai atidėliojamas knygas. Aš net nebūčiau pagalvojus, kad kas nors gali keltis naujas knygas. Man tikrai buvo šioks toks šokas.
    Viena dalyvė jau perskaitė visas 14 knygų. Atsiprašau, tai koks čia tada iššūkis sau, jei ir taip be vargo gali jas perskaityti? Ką tada veikti likusius metus? Juk prizų, kas pirmas įveiks, tai nėra? Va tokių dalykų irgi nelabai suprantu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kas kaip nori, tas taip skaito... Jei jaunimas nori pasirodyti, kad moka greitai skaityti, - kodėl gi ne? Jei žmonės nori gauti knygų-prizų, ir dėl to kyla pagunda sulaužyti taisykles, - kodėl gi ne? Jeigu norisi pasirodyti prieš kitus, kokias madingas ir naujas knygas skaitai, - kodėl gi ne?
    Esu liberalė.
    Man pačiai šis knygų iššūkis patinka tuo, kad tai toks truputį savęs paskatinimas perskaityti senų, senų lentynose užsigulėjusių knygų... Naujausia knyga - 1990 m., beveik visos knygos - Vagos leidyklos. Patinka man senienos, tačiau reklama ir mada dažniausiai nugali.
    Tiesa, nei vienos knygos iš knygų iššūkio dar neperskaičiau. :)

    AtsakytiPanaikinti