2012 m. gruodžio 2 d., sekmadienis

Šerloko Holmso muziejus, 221b Baker Street, Londonas

221b Baker Street - viena žymiausių pasaulyje gatvių. Mat šiuo adresu pažymėtame name 1881 - 1904 metais gyveno garsusis detektyvas Šerlokas Holmsas, jo padėjėjas daktaras Vatsonas ir namo šeimininkė misis Hadson. Tik gyveno Arturo Konano Doilio knygų puslapiuose. O štai 1990-ųjų kovo 27 dieną duris atvėrė muziejus, kur didžiausi gerbėjai savo akimis gali pamatyti ir pajusti autentišką A.K.Doilio pasakojimų dvasią. 
Kol draugai gėrė alų, pagailėję 6 svarų už įėjimą į muziejų, aš tuo tarpu nepraleidau progos čia pavaikštinėti.Viktorijos laikų baldais apstatytas keturių aukštų namas pilnas pilnutėlis daiktų, priklaususių išgalvotam Šerlokui Holmsui: kepurės su snapeliu, pypkės, padidinamas stiklas, užrašų knygelės, buteliukai su vaistais, smuikas, knygos... O ketvirtame aukšte įrengta  vaškinių figūrų (knygų personažų) salė. Tiesa, tarp visų vaškinių figūrų viena buvo gyva. Ir jos tikslas buvo ką nors išgąsdinti. :) Aš jau tarpdury pamačiusi, kad ji kvėpuoja, apmiriau, nes pagalvojau, jog čia turbūt visi gyvi ar bent jau tikrai yra daugiau gyvų, tuoj griebsiančių man už rankos. :) Uoj, kiek baimės buvo. :)
Labai labai patiko. Tik kiek trūko žinių, negalėjau atpažinti tų vaškinių figūrų, mat nesu skaičiusi Šerloko Holmso nuotykių. Vis kartoju, kad nemėgstu detektyvų. Žiūrėt žiūriu, o vat skaityt - ne. Bet po apsilankymo šiame muziejuje nusprendžiau atsisakyti išankstinių nusistatymų ir susirasti A.K.Doilio istorijų apie Šerloką Holmsą. Būtinai jas įtrauksiu į 2013-ųjų metų knygų iššūkį. :) 

Muziejaus darbo laikas: 9:30 - 18:30 kiekvieną dieną
Kaina: suaugusiam - 6 svarai, vaikui - 4 svarai 




































3 komentarai:

  1. Labai idomus reportažas!Tie vaškiniai dėdės šiurpą keliantys, nors klozetas pavydėtinas, kodėl dabar tokie nemadinti? :/ kas tave pačią tenai nustebino ar sudomino? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man ir patiko tas muziejus. :) Ir knygą kažkokią apie Holmsą ryte surijau. :) Bet tai buvo mano ankstyvame raidos amžiuje. :D O va draugė skaitė brandžiame raidos amžiuje, tai knygos, dvasios, sakė, niekaip nepajautė. Ji padarė išvadą, jog knygas apie Holmsą reikia skaityti ankstesniuose gyvenimo metuose. :) Vat įdomu, kaip dabar reaguočiau į Holsmo serijos knyas. :) Bet, atvirai pasakius, nesiimu jų skaityti idant nesugriaučiau to iš atminties likusio gero detektyvo skonio. :) Bet! Pasižiūriu karts nuo karto su Basilu Rathbone'u penkiasdešimtųjų filmukus apie Š. Holmsą. Ir nieko! :) Linksma, bet išgyvenu. :D Persisunkę filmai to tikro anglizmo. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš irgi maniau, kad nemėgstu detektyvų. Bet va, paskaičiau A.Kristi ir patiko. Labai tinkamos knygos skaitymui kelionėj. Ir įdomu, ir nereikia ypatingo susikaupimo. :)

    AtsakytiPanaikinti